volgas voor elkaar en onze klanten

Samen onderweg naar de top

Met een betrokken team

Bij Sunny Cars zien we ons werk én het leven van de zonnige kant. In deze mindset werken we samen als hecht en gedreven team. We zijn geen normale autoverhuurder, wij hebben namelijk geen eigen huurauto’s. Met ons unieke all-inclusive concept regelen wij alles van A tot Z zodat onze klanten zorgeloos kunnen rondrijden tijdens hun vakantie. Juist de service die wij als autohuurexpert voor, tijdens en na de huurperiode leveren maakt ons bijzonder. Niet voor niets is onze pay-off dan ook Rent a smile.

Als nummer 1 autohuurspecialist in Europa zetten we onze klanten altijd op pole-position, maar natuurlijk parkeren we ons werk af-en-toe om met elkaar te genieten van de mooie route naar de top: op ruim 8.000 bestemmingen, in meer dan 120 landen onze klanten laten genieten van een zorgeloze vakantie met een huurauto.

We hebben een warme band met elkaar, waar eerlijkheid, vertrouwen en transparantie meer dan belangrijk zijn. Iedere collega wordt gezien en er is altijd ruimte voor je eigen visie en mening. Je krijgt bij Sunny Cars het stuur in handen om jezelf te ontwikkelen, bij te dragen én onderdeel te zijn van ons gezamenlijke succes.

Vanuit Haarlem werken we voor de Nederlandse, Belgische en Franse markt. Onze collega’s in München richten zich op Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Luxemburg. In totaal krijgen zo ruim 150 collega’s het all-inclusive pakket van Sunny Cars: werkplezier, een gedreven en betrokken team, mooie kansen én een optimistische instelling!

Onze afdelingen

Alles inclusief voor de perfecte klantervaring

Customer Service

Customer Service is hét hart van Sunny Cars. Met dit gedreven team zetten we iedere dag een stapje extra om klanten van A tot Z op weg te helpen bij al hun vragen over autohuur. We zetten onze klanten op pole-position, zodat het enige wat zij nog hoeven te doen is genieten!

Video afspelen over Sunny Cars Customer Service
Customer Service
Bekijk alvast jouw afdeling

Of iemand nog op reis gaat of al geniet van een welverdiende vakantie – wij staan klaar om hen 24/7 te helpen. We zijn pragmatisch en positief. We geloven dat er altijd een weg is, maar beloven niets wat we niet waar kunnen maken. Transparantie en eerlijkheid staan voor ons centraal.

Jouw carrière in de volgende versnelling zetten bij Customer Service?

Customer Care

Bij Customer Care zorgen we ervoor dat onze klanten ook na de autohuur nog het vakantiegevoel behouden, door hen te helpen bij vragen na het inleveren van hun huurauto. Terugbetaling van schade, vragen beantwoorden over de huurvoorwaarden en het afhandelen van klachten: met een sterk, divers team helpen we vanuit onze expertise en met een flinke dosis empathie de klant op weg bij deze vragen. Onze lijnen zijn kort en we overleggen veel om altijd tot de beste oplossing te komen. ‘Nee’ verkopen we liever niet, maar we blijven altijd eerlijk. We zijn daadkrachtig en staan sterk in onze schoenen.

Video afspelen over Sunny Cars customer care
Customer Care
Bekijk alvast jouw afdeling

We gaan vol gas en nemen altijd onze verantwoordelijkheid, maar maken ook tijd voor gezelligheid. Iedereen krijgt het stuur in handen om zichzelf te ontwikkelen en zelfstandig beslissingen te nemen. Zo gaan we samen voor succes waar iedereen zich bij betrokken voelt – een blije klant die in de toekomst weer graag een huurauto bij Sunny Cars boekt.

Jouw carrière in de volgende versnelling zetten bij Customer Care?

Marketing

Team Marketing werkt aan de beste merkbeleving van Sunny Cars. We willen iedereen laten weten dat we de nummer één autoverhuurder zijn, wat we doen en waar we voor staan. We zorgen voor dé optimale (online) klantreis met bijpassende campagnes, online marketing (SEO, SEA), communicatie, content en samenwerkingen met bijvoorbeeld influencers.

Video afspelen over Sunny marketing
Marketing
Bekijk alvast jouw afdeling

We zijn creatief en hands-on. We werken samen met externe specialisten, maar doen ook vooral heel veel zelf. We zien kansen en blijven proberen om tot het beste resultaat te komen. Ieder met zijn eigen expertise en de vrijheid om zelf een draai aan het stuur te geven. We zeggen altijd: “Het is jouw rol en expertise!”. Ook parkeren we ons werk regelmatig om tijd te nemen voor een gezellig praatje, samen lunchen of een teamuitje.

Jouw carrière in de volgende versnelling zetten bij Marketing?

Sales

Bij Sales gaan we plankgas voor onze wederverkopers, zodat zij zo goed mogelijk auto’s kunnen verhuren via Sunny Cars. We bouwen aan ijzersterke partnerships met touroperators, reisagenten en online reisbureaus en staan klaar om zo veel mogelijk kennis aan hen over te dragen op het gebied van autohuur. Ook het zo goed mogelijk integreren van autohuur in een online boekingsproces zien wij als onze eindbestemming. Dat Sunny Cars een grote speler is, dat dragen wij (graag) uit!

Video afspelen over Sunny Cars Sales
Sales
Bekijk alvast jouw afdeling

We zijn visionair en bieden graag de beste oplossing voor onze partners en voor elkaar. We zijn een open club betrokken collega’s waar (bijna!) niets te gek is. We geloven in elkaars expertise. Zo geven we elkaar al het vertrouwen om de weg in te slaan waarvan jij denkt dat het de beste is.

Jouw carrière in de volgende versnelling zetten bij Sales?

HR

Ons motto: onze Sunny collega’s zijn het belangrijkste kapitaal van onze organisatie! Bij HR richten we ons op alle voorkomende personele en individuele vraagstukken van het management, leidinggevenden en medewerkers, zoals employer branding, recruitment, vitaliteit en verzuim. Ook de hele HR-cyclus, van werven, aannemen, onboarden, opleiden en offboarden, is een groot onderdeel van onze expertise en verantwoordelijkheid!

We kennen de zonnige cultuur van Sunny Cars van A tot Z, voelen goed aan hoe we onze organisatie kunnen ondersteunen op het gebied van HR-onderwerpen en staan altijd met een smile klaar voor elkaar. Met onze kofferbak vol doorzettingsvermogen ondersteunen we Sunny Cars op zowel strategisch als operationeel niveau. Om zo te zorgen voor een altijd Sunny team!

Jouw carrière in de volgende versnelling zetten bij HR?

Finance

Het Finance team beheert de kassa van Sunny Cars. Hier trappen we elke dag het gas in om ervoor te zorgen dat de inkomende en uitgaande geldstroom compleet in orde is en alle debiteuren en crediteuren een smile op hun gezicht krijgen en houden.

De boekhouding compleet hebben is de stip op de horizon van onze reis. We controleren en beheren de financiële flow en zorgen ervoor dat de jaarrekening eruit ziet als een blinkende, gepoetste auto. We rijden zeker niet alleen. We hebben nauw contact met de verschillende afdelingen, leidinggevenden en collega’s om ervoor te zorgen dat de geldmotor soepel draait én blijft draaien.

Even in z'n achteruit

Zo begon het

Hoe het allemaal begon? Eigenaar en CEO Kai Sannwald zag een nieuwe markt in het aanbieden van autohuur via reisbureaus. Hij bouwde als IT-student een reserveringssysteem, zodat reisagenten voortaan via Sunny Cars een prepaid huurauto konden verkopen. Dat was een schot in de roos, want we zijn uitgegroeid tot dé autohuurpartner van de reisbranche en hebben al vele awards gewonnen. We voorzien inmiddels meer dan 800.000 klanten per jaar van een huurauto. Wat sinds 1991 niet veranderd is, is dat Kai nog steeds CEO is én soms nog zelf programmeert.